2012. január 6., péntek

Csikung Csi-kung golyók. Selyem-fa dobozban. - Jelenlegi ára: 1 252 Ft

A tenyérnek golyókkal történő masszírozása azon a felismerésen alapul, hogy a talp és a kéz egyes területei energiapályák, ún. meridiánok révén kölcsönhatásban állnak a szervezet különböző részeivel. Ezek ingerlésével tehát hatni lehet az egyes szervek működésére. A csi, azaz az életenergia minden egészséges ember szervezetében szabadon, akadálytalanul kering a zárt energiapályákon (energiacsatornákon, meridiánokon). A kínai filozófia szerinti két pólusnak (jin és jang) megfelelően hat-hat főmeridián van, melyek párosával helyezkednek el a két testfélen. A belsőszerveinkkel kapcsolatos meridiánok a következők: tüdővezeték, szívvezeték, szívburok-vezeték (a „ vérerek ura” ), a gyomorvezeték, a vastagbélvezeték, a hólyagvezeték, a vesevezeték, a hármasmelegítő-vezeték, epehólyag-vezeték és a májvezeték. Ha a meridiánokon történő energiaáramlásban bármiféle zavar áll be, ez megbontja a harmonikus egyensúlyt, és betegséget okoz. Efféle egyensúlyzavarokat az időjárás-változástól kezdve a sérüléseken át egészen a helytelen táplálkozásig, a tartós testi és lelki megerőltetésig  sok minden előidézhet. Ilyenkor a cél tehát az, hogy az energiák egyensúlyát helyreállítsuk, az energiaáramlási akadályt elhárítsuk és az energiát a megfelelő helyre irányítsuk. Erre az energiaáramlásra, csire hat az akupunktúra, az akupresszúra, illetve a csikung golyókkal való masszírozási technika is.  
A csikung golyók használatához megfelelő belső hozzáállásra van szükség. Tehát először mindenkinek magát kell meggyőznie a golyóterápia hasznosságáról, s csak azután várhat eredményt tőle. Ebben sokat segít a kínai felfogás, életszemlélet ismerete és megértése. Akárcsak a csikung, a golyókkal végzett gyakorlat is olyan technika, amely – miközben a csit aktivizálja - a testet-lelket erősíti, az egész szervezetet mozgósítja. A golyók görgetésekor éllettanilag az történik, hogy a tenyér egyes pontjainak ingerlésével hatást gyakorlunk a tőle távol eső belső szervre, mivel a kéz reflexzónái gyakorlatilag minden szervvel kapcsolatban állnak.
Eredetileg ezek a golyók fából készültek, majd amikor rájöttek, hogy gyógyhatásuk van, elkezdték őket jádekőből és acélból készíteni.  
Eleinte a gyakorlatokhoz hiányzik a biztonság, a koordinált kézmozgás, a golyók folyamatos görgetése nem megy egykönnyen. A kezdeti rutin megszerzése után a golyókat különböző módon lehet a tenyérben görgetni: lehet az óramutató járásával egyezően és fordítva, lehet úgy, hogy közben a két golyó felülete folyamatosan érintkezik, de úgy is, hogy soha nem érnek egymáshoz. Lehet különböző kéz- és kartartásokban is végezni a gyakorlást, a lényeg az, hogy nagyjából azonos mértékben gyakoroljunk mindkét kezünkkel és nagyjából azonos ideig végezzük a szimmetrikus görgetéseket.
Napi kétszer félórás golyójáték csökkenti a fáradékonyságot, megnyugtat, kellemes közérzetet biztosít. Ezenkívül növeli az emlékezőtehetséget, minden szerv működését kedvezően befolyásolja, az egészséget helyreállítja, illetve fenntartja.
Amikor úgy érezzük, hogy golyóznak az idegeinkkel, gyógyítsuk a legtermészetesebb módszerrel; - Hasonlót, a hasonlóval!
Kapjunk elő egy gyönyörű csikung golyó készletet, és kezdhetjük is a kúrát!
Ha már nekünk sikerült begolyóznunk, szoktassunk rá másokat is, így az egész környezetünk "golyós", mégis harmonikusan nyugodt lesz!
A csikung golyó
A csikung golyó (más néven Qi gong) kínai eredetű. A kínai orvoslás évezredes megfigyelései alapján készült, többnyire nemes anyagokból, például ezüstből, vagy nemes kövekből. A jádekő golyók különlegesen ismertek.
Gyakran különféle jelképeket helyeztek el rajta, például a yin-yang (jin-jang, a női-férfi princípium harmóniájának jele) jelét, vagy a sárkányt és a tigrist, ami ugyanezt a két erőt szimbolizálja. A harmónia jelképe a két tökéletesre csiszolt gömb. Forgásuk, akár az élet forgása, úgy mozgatjuk kezünkben, akár Isten mozgat bennünket tenyerében.
A golyózás hatásai
A csikung golyókat főleg nyugalmunk megőrzésére, visszanyerésére találták ki. Harmonizáló hatásuk közismert. A mai természetgyógyászok különösen azoknak javasolják használatukat, akik túl stresszes munkát végeznek, vagy például túl sokat végeznek egy bizonyos fajta munkát a kezükkel. (Zongorázás, gépírás, stb.. ) Ugyancsak segít a „ babrálós” embereknek nyugtatni önmagukat és babrálás helyett a golyóval foglalatoskodni. Az egymáshoz ütődő golyók lágy hangja nyugtató hatású.
Golyózzunk az egészségért!
A kínai tanítások szerint azok a pályák, amiken az életenergia áramlik, meridiánoknak hívják. A meridiánok egy része a tenyéren fut össze. Ezeket a tenyéren összpontosuló energia pályákat stimulálja gyengéden és folyamatosan a csikung golyó használata. Ezért nem csupán fáradtságunkra, hajszolt idegeink lenyugtatására, használhatjuk, hanem megelőzzük vele a betegségek kialakulását is.
Javallatok golyózóknak
A kartörésen, vagy ínhüvely-gyulladáson átesett embereknek kifejezetten ajánlott „ golyóterápiát” kezdeniük, hogy újra jól mozogjon a kezük. Ha megtanuljuk minkét kezünkkel forgatni a golyókat, akkor serkentjük memóriánkat, és a tanulási képességeink is javulnak.
Csi - kung golyó
Csi - kung golyó
..... . A csikung golyók pörgetésekor a tenyér egyes reflexzónáinak ingerlésével hatást gyakorolunk a tőle távol álló belső szervekre.
A kéz reflexzónái minden szervvel kapcsolatban állnak. Különösen a kéztő külső pereme és a hüvelykujjbegy, valamint a mutatóujj területének intenzív nyomása és masszírozása van nagy hatással a hozzá tartozó belső szervekre..... ..
A csomagban 2db acél golyó található ( 200gr/db ).
Selyemmel bevont fa dobozban.
Postaköltsége 450Ft



Jelenlegi ára: 1 252 Ft

Az aukció vége: 2012-01-03 09:13
. Csikung Csi-kung golyók. Selyem-fa dobozban. - Jelenlegi ára: 1 252 Ft

Fontos